неділю, 24 листопада 2019 р.

Єпископ Варсонофій співслужив Предстоятелю ПЦУ у єпархіальному храмі ікони Божої Матері «Несподівана Радість» у м. Дніпро

24 листопада 2019 року, у неділю 23-тю після П’ятидесятниці, Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у єпархіальному храмі ікони Божої Матері «Несподівана Радість» у м. Дніпро.
У ці дні Дніпропетровська єпархія відзначає свій 25-річний ювілей, а єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон – 10-річчя архієрейської хіротонії.
Його Блаженству за богослужінням співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Богородський Адріан, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Шепетівський Адріан, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Херсонський і Таврійський Борис, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, місцеве та запрошене духовенство.
За богослужінням також молилися меценат Дніпропетровської єпархії Олександр Петровський та віряни.
Після прочитання Євангелія Предстоятель на прикладі притчі Господа нашого Ісуса Христа про милосердного самарянина виголосив проповідь про любов до ближніх.
«Напевно, що в нас також виникає запитання: а хто ж мій ближній? Це мій родич, мій чоловік чи дружина, це мої діти чи всі, хто оточують мене? І Господь дає на це відповідь, що ми повинні любити всіх тих, які потребують найперше нашої уваги і допомоги. А не лише любити тільки тих, які роблять нам добро, які нас люблять, які щодо нас є добрими. Любов повинна виявлятися, особливо християнами, щодо тих, які оточують нас і які потребують нашої допомоги. Бо якщо ми з вами оглянемося навколо, то побачимо, що таких є дуже багато.
І можливо, що ближні потребують найперше нашої матеріальної допомоги, але так буває не завжди, тому що навіть інколи добрим словом ми можемо вилікувати душу свого ближнього. Тому ми повинні бути милосердними, люблячими і повинні допомагати своїм ближнім, бо на заповіді любові базується весь Божий закон і настанови пророків», – сказав Митрополит Епіфаній.
Його Блаженство закликав уподібнюватися милосердному самарянину та допомагати людям.
«Тому ми з вами, як християни, повинні уподібнюватись цьому милосердному самарянину, який проявив любов і милосердя до свого ближнього, якого він не знав і не зустрічався з ним у своєму житті. Але через внутрішній поклик свого серця породила ця любов милосердя до того ближнього, якого він бачив і який потребував в той час його допомоги», – наголосив Предстоятель.
Митрополит Епіфаній запевнив, що покладаючи надію на Бога, людина ніколи не буде посоромленою, бо Господь бажає спасіння для кожного.
Після святкової служби Блаженнійший Митрополит Епіфаній оголосив Указ про возведення єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона у сан архієпископа.
Архієпископ Симеон від імені громади та від себе особисто висловив слова вдячності Предстоятелю та підніс букет квітів.
Нагадаємо, що Предстоятель перебуває в м. Дніпро з дводенним архіпастирським візитом та завтра, 25 листопада, звершить закладення пам’ятних капсул у фундаменти Свято-Андріївського храму та Благовіщенського жіночого монастиря та зустрінеться зі студентами і викладачами Університету митної справи та фінансів.
Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ


































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: