неділю, 24 листопада 2019 р.

Закарпатська єпархія вшанувала 86-ту річницю Голодомору 1932-1933 рр. (Інформація оновлюється)

23 листопада 2019 року, у всіх містах Закарпаття вшанували жертв Голодомору 1932-1933 рр. Закарпатська єпархія Української Православної Церкви (Православної Церкви України), усі її парафії, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, прийняли в даних заходах участь.

УЖГОРОДСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

23 листопада 2019 року, Закарпаття  вшанувало  пам'ять жертв Голодоморів. В місті Ужгород кілька сотень містян разом із представниками обласної та місцевої влади, керівниками відомств та державних установ, силових структур  пройшлися ходою від площі Поштової до місця встановлення майбутнього меморіалу "Жертвам голодоморів в Україні" на набережній Незалежності. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофія участь у заходах прийняв секретар єпархії протоієрей Сергій Ємець та духовенство  Ужгородського благочиння. 
Ужгородці поклали до памʼятника "Жертвам голодоморів в Україні" колоски пшениці та запалили десятки лампадок як символі памʼяті і скорботи за померлими у часи страшного голоду 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Закінчилися жалобні заходи  панахидою за спокій душ голодом заморених українців в часи голодоморів.

В м.Перечин, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Ужгородський благочинний, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці м.Перечин, протоієрей Андрій Валько, настоятель Свято-Параскевського храму с.Сімер ієрей Павло Михальчук прийняв участь у даних заходах.

МУКАЧІВСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

В м.Мукачево, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, настоятель Свято-Успенського храму м.Мукачево, протоієрей Сергій Потюк та капелан Закарпатської єпархії, настоятель Спасо-Преображенського храму м.Мукачево, протоієрей Віктор Худяк, прийняли участь у даних заходах.


В с.Пилипець, Міжгірського району, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, настоятель храму Свято-Рождества Богородиці, ієрей Василь Калічин, прийняв участь у даних заходах.

БЕРЕГІВСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

В м.Берегово, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Берегівський благочинний, настоятель Свято-Троїцько-Михайлівського храму, протоієрей Михайло Савко, прийняв участь у даних заходах.

ХУСТСЬКО-ТЯЧІВСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

В м.Тячів, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, керівник Прес-служби Закарпатської єпархії, настоятель храму св.вмч.Варвари м.Тячів, ієрей Петро Яким, прийняв участь у даних заходах.

РАХІВСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ

В смт.В.Бичків, відбулись заходи до 86-річниці Голодомору. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, настоятель храму св.Пророка Ілії смт.В.Бичків, протоієрей Віктор Білан, настоятель Свято-Покровського храму смт.В.Бичків протоієрей Михаїл Ягнюк  прийняли участь у даних заходах.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: