суботу, 23 листопада 2019 р.

Ужгород. Духовенство Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) прийняли участь в жалобних заходах до Дня пам"яті жертв Голодоморів.

23 листопада 2019 року, Закарпаття  вшанувало  пам'ять жертв Голодоморів. В місті Ужгород кілька сотень містян разом із представниками обласної та місцевої влади, керівниками відомств та державних установ, силових структур  пройшлися ходою від площі Поштової до місця встановлення майбутнього меморіалу "Жертвам голодоморів в Україні" на набережній Незалежності. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофія участь у заходах прийняв секретар єпархії протоієрей Сергій Ємець та духовенство  Ужгородського благочиння. 
Ужгородці поклали до памʼятника "Жертвам голодоморів в Україні" колоски пшениці та запалили десятки лампадок як символі памʼяті і скорботи за померлими у часи страшного голоду 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Закінчилися жалобні заходи  панахидою за спокій душ голодом заморених українців в часи голодоморів.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: