середу, 7 березня 2018 р.

Вітальне слово Святійшого Патріарха Філарета учасникам Всеукраїнського з'їзду військових священиків.

6 березня 2018 року в м. Дніпро розпочав свою роботу  Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів) Української Православної Церкви Київського Патріархату. Для участі у роботі з’їзду прибуло 250 делегатів з усієї України - капеланів, що забезпечують душпастирську опіку військовослужбовців Збройних Сил України, Національної Гвардії України та Державної прикордонної служби України.
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до учасників Всеукраїнського з'їзду військових священиків УПЦ Київського Патріархату. Вітальне слово Предстоятеля Церкви зачитав Патріарший намісник митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ
ВСЕУКРАЇНСЬКОГО З‘ЇЗДУ ВІЙСЬКОВИХ СВЯЩЕНИКІВ
УПЦ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО ВЛАДИКО ІОАН,
ПРЕОСВЯЩЕННІ ВЛАДИКИ, ВСЕЧЕСНІ ОТЦІ, БРАТИ І СЕСТРИ!

Через Патріаршого намісника митрополита Епіфанія цим листом хочу сердечно привітати всіх вас з початком з‘їзду капеланів - військових священиків, хто духовною працею разом з нашими мужніми воїнами протистоїть російській агресії.
Війна, яку чотири роки тому супротивник приніс на українські землі Криму і Донбасу, - велике горе та важке випробування. Але Бог своїм Промислом, зупиняючи зло направляє його до добрих наслідків. Такими наслідками стали зміцнення єдності українського народу через вияв любові до Батьківщини та до ближніх, жертовність воїнів, добровольців, волонтерів, відродження українського війська, усвідомлення важливості не лише озброєння воїнів та задоволення їхніх матеріальних потреб, але і релігійної опіки, яку їм надає військове духовенство.
Власним сумлінням та згідно церковних рішень ви, військові священики, покликані нести служіння серед захисників України - як у місцях постійного розташування частин, так і поруч з лінією фронту. Ваше завдання - підтримувати добрий духовний стан воїнів, звершувати богослужіння з ними і для них, навчати істин Божого Закону та християнської віри, спонукати до добра і застерігати від гріхів.
Духовна підтримка для родин військовослужбовців, для ветеранів, які повертаються до цивільного життя - це також частина капеланських обов‘язків.
Як бачимо, це служіння - різностороннє, складне і надзвичайно відповідальне. Тому для військового духовенства важливо постійно поглиблювати свої знання, ділитися досвідом, навчатися найкращим прикладам.
Запевняю вас, що Патріарх та Священний Синод і надалі з увагою та турботою піклуватимуться про розвиток служіння військового духовенства. Сподіваюся, що ваш з‘їзд буде плідним, бажаю успіху в роботі та закликаю на всіх вас Боже благословення!
З любов‘ю у Христі -
ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: