четвер, 15 грудня 2016 р.

Єпископ Варсонофій співслужив Святійшому Патріарху Філарету в день свята апостола Андрія Первозванного.

13 грудня 2016 року, у день пам'яті святого апостола Андрія Первозваного , Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Божественну літургію у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.
Його Святості співслужили митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф та  єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та соборне духовенство.
На запричасному зі словом проповіді до присутніх звернувся клірик собору ієрей Олександр Шмуригін. Після Літургії був відслужений молебень перед іконою святого апостола Андрія Первозваного.
За богослужінням молились Андрій Миколайович Мацола разом зі своєю родиною, а також Петро Андрійович Ющенко.
Після богослужіння Святійший Патріарх привітав молільників зі святом та побажав, щоб Господь за молитвами первозванного апостола Андрія дарував мир та спасіння душ.
Після цього Предстоятель Київського Патріархату привітав з днем тезоіменитства благодійника собору Андрія Миколайовича Мацолу, стараннями якого в кафедральному соборі перебуває список афонського чудотворного образу Божої Матері «Скоропослушниця» написаний на святій горі Афон; а також привітав штатного диякона собору Андрія Настасієнка та всіх, хто носять це святе ім’я.

За матеріалами прес-ценру Київської Патріархії , Закарпатська єпархія УПЦ КП.







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: