вівторок, 3 листопада 2015 р.

Урочисті богослужіння з нагоди 120-річниці Свято-Воскресенського кафедрального собору м.Рівне

31 жовтня та 1 листопада 2015 року відбулись урочисті Богослужіння в м.Рівне з нагоди 120-річниці Свято-Воскресенського кафедрального собору. На запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона до Рівненської єпархії УПЦ КП прибув єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій ( Руднік) , який у суботу, 31 жовтня ввечері, напередодні 22-ої неділі після П'ятидесятниці, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, очолив Всенічне бдіння у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне.
Владиці співслужив: ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький та клірики кафедрального храму.
1 листопада, у 22-гу неділю після П'ятидесятниці, у Свято-Воскресенському соборі міста Рівне відбулося урочисте богослужіння з нагоди 120-ої річниці кафедрального храму.
Богослужіння очолив Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.
Під час Божественної літургії митрополиту Епіфанію співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон; єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл; єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій; єпископ Вишгородський Агапіт; заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кіріон (Інасарідзе);  клірики Свято-Покровського і Свято-Воскресенського кафедральних соборів та запрошене духовенство.
За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви. Помолились також за упокій убитих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави, та всіх загиблих на Майданах.
По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму, який завершився на соборній паперті читанням Євангелія.
Потім митрополит Епіфаній привітав духовенство і вірних з ювілеєм, та підніс в подарок для Свято-Воскресенського собору старовинну ікону Воскресіння Христового.
Закінчилось урочисте богослужіння виголошенням многоліття Святішому Патріарху Філарету, духовенству, владі, війську та вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Також в цей день архієреї, духовенство, представники влади і парафіяни поклали квіти біля пам’ятної дошки загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, яка знаходиться поруч із Свято-Воскресенським кафедральним собором.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: