неділю, 29 березня 2015 р.

Служіння єпископа Варсонофія в неділю Марії Єгипетської

29 березня 2015 року, в Неділю 5-ту Великого посту, прп.Марії Єгипетської, Преосвященний Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський, із архипастирським візитом відвідав Тячівське благочиння. У храмі святого великомученика та цілителя Пантелеймона, що в смт.Буштино, Владика відслужив Літургію святого Василія Великого. З Його Преосвященством молився настоятель храму ієрей Андрій Кравчук, якого під час мало Входу, з благословення Святійшого Філарета Патріарха Київського і всієї Руси-України, було возведено в сан протоієрея. 

Після відпусту Владика Варсонофій звернувся з повчальним словом до прихожан храму. В ньому він розповів про життя та молитовний подвиг прп.Марії Єгипетської та закликав до поглибленої молитви та покаяння в часі Великого посту. Також цього дня Преосвященним Владикою була здійснена хіротонія на диякона Ярослава Михайлюка. 

Після Богослужіння Владика Варсонофій окропив святою водою першу частину допомоги учасникам АТО, яку зібрали парафіяни цього храму.Того ж дня була вона була передана для відправлення на схід. 

Біографічна довідка: Михайлюк Ярослав Іванович народився 11.11.1989 р. у с.Баківці Жидачівського району Львівської області в сім"ї робітників. 2008 р. поступив на навчання до Київської Православної Богословської Академії, яку закінчив у 2012 році отримавши диплом бакалавра. 2012 року продовжив навчання в магістратурі Львівської Православної Богословської Академії, яку закінчив у 2014 року, отримавши диплом магістра. Одружений, виховує доньку. 

Прес-служба Закарпатської єпархії


















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: