пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Єпископ Варсонофій відвідав офіційний прийом до Дня відновлення незалежності Литви

26 березня 2015 року Преосвященний Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський, взяв участь у прийомі Почесного консула Литовської Республіки в Ужгороді та Закарпатській області Віктора Гарапка. Участь у заході взяли Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, перший заступник голови обласної ради Михайло Попович, віце-міністр оборони Литовської Республіки Мариюс Величко, уповноважений міністр Посольства Литовської Республіки в Україні Йонас Даниляускас та інші гості з Литви. 

Захід було організовано з нагоди 25-ої річниці з Дня відновлення незалежності Литви та започаткування діяльності контактного посольства НАТО в Україні. Згідно міжнародних домовленостей, протягом наступних двох років Посольство Литовської Республіки в Україні буде виконувати роль контактного посольства НАТО. 

Разом із Його Преосвященством на заході був присутній особистий секретар Владики - протоієрей Сергій Ємець. 

У своєму вітальному слові Владика Варсонофій сказав зокрема таке: 

"Дорогий литовський народе! Пані та панове! Від імені Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату маю велику честь привітати вас із 25-ою річницею Дня відновлення незалежності Литви. 

25 років тому саме з Литви зародився та вибухнув визвольний дух свободи. Ваш порив до боротьби за права народу пробудив і Україну. Україна вслід за Вами проголосила Декларацію про державний суверенітет , а через рік – Акт про незалежність. 

У період, коли нашу країну спіткали великі випробування пов'язані із боротьбою українського народу за свою ВІРУ, МОВУ та НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, Ви не залишаєте нас без своєї уваги та підтримки. 

З огляду на це, ми щиро вдячні Вам, литовцям, за те, що в цей скрутний час подаєте Україні свою братню руку допомоги та не залишаєте нас на самоті. Висловлюємо Вам слова найвищої поваги за великі зміни та здобутки, досягнуті Вами. 

Ми вдячні за Ваше почуття солідарності з Україною. Сьогодні, як ніколи раніше, це потрібно нам і це потрібно для всієї Європи". 

Прес-служба Закарпатської єпархії





Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: