середа, 25 жовтня 2023 р.

До Дня капелана духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ отримали подяки.


 25 жовтня, щороку, в день  пам"яті св.Мартина милостивого, військові священники відзначали День капелана. Цього року, з переходом на новоюліанський календар, святкування припало на 12 жовтня , проте дата 25 жовтня не залишилась осторонь. Відтак в Закарпатській єпархії ПЦУ теж вшанували військових священників. Єпископ Варсонофій звернувся до капеланів словами вітання : 

"Шановні отці, браття військові священники Закарпатської єпархії ПЦУ, щиро вітаю Вас з професійним святом- святом поклику серця та любові до Батьківщини. Всечестні отці, в ці непрості часи ви є разом з українським народом, з українським військом- кожен відповідально працюючи на своїй посаді. Я хочу подякувати кожному з вас за достойну працю. Я щиро дякую, що ви відгукнулися на заклик України, на заклик Бога, який каже, що немає більшого подвигу, як віддати душу за ближнього свого.Вітаю з Днем капелана! Здоров'я вам, шановні отці, мужності та Божої підтримки. Честь і хвала українським капеланам, що несуть Слово Боже нашим Захисникам! РАЗОМ І ДО ПЕРЕМОГИ".

  Відтак того ж дня Архіпастир та військове духовенство єпархії отримали Подяки від  Директора департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОДА Романа Молдавчука, міського голови м. Мукачево Андрія Балоги, та від Начальника Закарпатського обласного ТЦК та СП полковника Андрія Савчука. 

До слова, Подяки отримали : 

Єпископ Варсонофій- капелан 128-ї ОГШбр Закарпаття.
Протоієрей Сергій Ємець - капелан Чопського прикордонного загону;
протоієрей Віктор Худяк - капелан Мукачівського прикордонного загону;
протоієрей Ігор Войтович - капелан військової частини А - 1778;
ієрей Павло Михальчук - капелан військової частини Т - 0950
ієрей Руслан Кочержук - капелан військової частини А - 7081
ієрей Андрій Сусол - капелан військової частини А - 4714
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.




Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: