вівторок, 1 березня 2022 р.

Звернення єпископа Варсонофія до жителів Закарпаття.

 


Високоповажні Українці, шановні Закарпатці, мужній та сильний народе! 

   Звертаюсь до Вас у цей темний для всіх нас час, коли чорні від вибухів хмари закривають сонце над нашою Державою, в сьомий день підступного нашестя путінського режиму «русcкого мира».

    Україна чинить спротив широкомасштабній агресії Росії, але ціна цього спротиву нажаль жахлива - від зброї ворога гинуть наші діти та цивільне населення, руйнуються міста та села. «Мокшанське плем'я» не має ніяких цінностей, ні людських, ні християнських, тому їх орда послана сюди лиш для того, аби вбивати.

    У цей непростий для нашої країни час, я вчергове звертаюсь до всіх Вас: до воїнів, духовенства нашої Закарпатської єпархії, мирних жителів, волонтерів, підприємців та до всіх, чиє серце б'ється в унісон з серцем України! Дорогі мої, нам є що захищати, ми відстоюємо своє право на життя, ми оберігаємо свою землю, домівки, стареньких батьків та діточок. Ми плекаємо свою пісню, мову, віру, культуру. А що вони (росіяни) роблять тут? Грабують, знищують пам’ятки культури та вбивають! Тому ми сильніші на своїй землі, і ми надалі будемо воювати за Україну на всіх фронтах!

   Відповідно до мого благословення, у храмах Закарпатської єпархії ПЦУ організовано пункти збору необхідних речей для наших воїнів та вимушених переселенців.           Духовенство з парафіянами невтомно працюють, моляться,  та допомагають у зборі всього необхідного: жертвуються кошти, одяг, їжа, закупляються засоби зв’язку та ліки, плетуться маскувальні сітки. Ми всі разом, немов бджілки у вулику,  допомагаємо захищати Україну. За це Вам всім низький уклін та щира подяка!

   Проте принагідно нагадую - якщо ви є свідками конкретних протиправних дій в інтересах агресора, зокрема зі сторони радикалів московського патріархату,  прикритих і релігійними гаслами – дійте за законом, звертайтеся до правоохоронців, не піддавайтеся на провокації. Ворог лише шукає приводу для виправдання своєї агресії – наше спільне завдання в тому, щоби зруйнувати його задуми.

    Хочу, щоб моє слово почули всі жителі Срібної землі, які до цих пір відвідують храми московського патріархату, слухають сепаратиста Сидора «та иже с ним русскомировцев»,  і водять туди своїх дітей: ЗАДУМАЙТЕСЬ! Поки не пізно! Поки ворог не прийшов і в наш дім. Наслідки  «любові» Росії, яку вони так чекали, ви всі сьогодні бачите.

   Я звертаюсь до ієрархів та простих священиків московського патріархату на Закарпатті: перестаньте боятись Московії, почніть нарешті говорити людям правду, про те що ваш патріарх Кіріл ( якого ви тепер ніби не поминаєте в голос), благословив  російську орду на війну з нашою Державою. І саме зараз той час, коли кожен свідомий священослужитель повинен сказати собі: з ким я? Я зі своїм народом, у визнаній Помісній Церкві, чи я в церкві яка благословляє на вбивство, ненависть та злочин!

    Улюблені у Христі! Пам’ятаймо, наша невтомна праця і самопожертва додає сили  Українським воїнам, які ціною власних життів тримають небо над Закарпаттям  мирним.

   Наша перемога вже скоро, бо з нами Бог!  


+Варсонофій ( Руднік)

єпископ Ужгородський і Закарпатський

Православної Церкви України

02 березня 2022 р.Б.

м.Ужгород.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: