неділю, 20 лютого 2022 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія в неділю про блудного сина.

 

20 лютого 2022 року, у другу підготовчу неділю до Великого посту, яка називається неділею про блудного сина, Преосвященійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив у єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород Божественну літургію. Архіпастирю співслужив клірик храму прот.Ігор Войтович,який проповідував після прочитання Євангелія.Цього дня духовенство особливо посилено молились за наших захисників Вітчизни , та збереження Держави нашої від загарбника.Після Літургії була відслужена поминальна літія за Героями Небесної Сотні та всіма спочилими Українськими воїнами.По завершенню богослужінь парафіяни храму привітали свого єпископа з Днем Тезоіменитства, в свою ж чергу, на знак подяки,  Владика Варсонофій подарував вірянам солодощ.Завершилось денне Богослужіння уставним многоліттям.

Перед Великим постом Церква подає нам притчу про блудного сина, як приклад діяльного покаяння грішної людини і Божого милосердя щодо неї.

Ця притча закликає нас зробити те, що зробив блудний син – зрозуміти свою гріховність і зі смиренням щиро покаятися.

Шлях повернення блудного сина – це шлях, який кожен мусить пройти, одужуючи від духовної хвороби. Блудний син – це символ кожної грішної душі, а його Батько – символ невичерпної Божої любові до людини.

 

 Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.

 
 
                                         

































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: