неділю, 6 грудня 2020 р.

В Сваляві відзначили День Збройних Сил України.

6 грудня 2020 року, у День Збройних Сил України з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, секретар Єпархіальної ради протоієрей Юрій Віг взяв участь у відзначенні Дня Збройних Сил України, та очолив заупокійну літію біля пам'ятника "Борцям за волю України" в Сваляві, за військовослужбовцями які загинули в Російсько-Українській війні.

Захід розпочався з вшануванням пам'яті Героїв, та покладанням квітів учасниками АТО/ООС, волонтерами, воїнами.

Учасники заходу також привітали військовослужбовців, захисників України зі святом та побажали всім жителям Свалявщини мирного неба над головою.

Протоієрей Юрій Віг привітав військовослужбовців такими словами: “Шановні воїни, ветерани війни і Збройних Сил України, курсанти військових училищ, ліцеїсти та офіцери! Від імені Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)  та від себе особисто, щиро вітаю вас із Днем Збройних Сил України. Відзначаючи це свято, ми складаємо глибоку шану всім, хто боронив і боронить честь і свободу рідної землі, хто нині зміцнює обороноздатність країни, хто оберігає наші кордони.

Ми хочемо засвідчити вам, що ви не є залишені, що ми є завжди поруч, що ми пам’ятаємо та молимося за вас, випрошуючи у Господа нашого Ісуса Христа для вас сили, мудрості та відваги у справі захисту миру та спокою, щоб Він вас беріг, охороняв, дарував вам незламність духа та міць здоров’я”.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: