суботу, 5 грудня 2020 р.

Вітальне слово єпископа Варсонофія з нагоди 29-ї річниці Дня Збройних Сил України.

   Шановні воїни, ветерани війни і Збройних Сил України, 
курсанти військових училищ, ліцеїсти та офіцери!


    Від імені Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)  та від себе особисто, щиро вітаю вас із Днем Збройних Сил України. Відзначаючи це свято, ми складаємо глибоку шану всім, хто боронив і боронить честь і свободу рідної землі, хто нині зміцнює обороноздатність країни, хто оберігає наші кордони.

Наша Церква в обличчі священиків, військових капеланів сьогодні є з вами: на передових позиціях і в тилу, в окопах, бліндажах і в наметах, казармах, у польових та військових шпиталях, біля згорьованих та заплаканих матерів, дружин, дітей та рідних загиблих воїнів. Цією присутністю ми хочемо засвідчити вам, що ви не є залишені, що ми є завжди поруч, що ми пам’ятаємо та молимося за вас, випрошуючи у Господа нашого Ісуса Христа для вас сили, мудрості та відваги у справі захисту миру та спокою, щоб Він вас беріг, охороняв, дарував вам незламність духа та міць здоров’я.

Дорогі військовослужбовці 128-ої ОГШБр! Від себе особисто, як капелана бригади та від імені усіх військових капеланів Закарпатської єпархії ПЦУ, вітаю вас та бажаю вам радості і миру, щастя та добробуту у ваших сім’ях та родинах. 

Ваша служба є небезпечною, особливо зараз, коли на сході України триває війна і чи не щодня проливається кров. В цей день ми перш за все схиляємо голови і молитовно згадуємо українських воїнів, які полягли у цій війні. І звичайно, ми молимось і просимо, щоб Бог оберігав вас, наших воїнів, зміцнював ваші сили, давав мужність і захищав Вас Своєю всесильною рукою в той час, коли ви захищаєте усіх нас. Нехай Господь благословляє усе українське військо і пошле благословенний і жаданий мир нашій рідній Україні! Зі святом вас, наші дорогі і шановні воїни!

З любов'ю у Христі,
+ Варсонофій (Руднік)
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви
(Православної Церкви України)
6 грудня 2020 року
м.Ужгород.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: