понеділок, 24 лютого 2020 р.

Графік читання Покаянного канону в храмах Закарпатської єпархії УПЦ( ПЦУ) єпископом Варсонофієм.


02 березня 2020 року розпочинається Великий піст – період , коли ми говінням та молитвою зможемо здолати слабкості чи проблеми нашого життя. У дні Чотиридесятниці, всім нам, необхідно очистити  наші тіла й думки покаянням та  добрими справами, аби з чистим серцем та великою радістю з вдячністю Богу зустріти Великдень.


      У перші чотири дні Великого посту  читається особливий Покаянний канон, який вважається перлиною Православного Богослужіння , автором якого є святий преподобний Андрій Критський. Саме читанням цього розчуленого зову душі прп. Андрія  Матір-Церква відкриває нам ворота Святої Чотиридесятниці. У перші чотири дні Великого Посту цей канон ділиться на частини і читається на Великому повечір’ї, а на Утрені в четвер п’ятої седмиці читається повністю
За встановленою традицією цей канон завжди читає єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій у храмах Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( ПЦУ).

Отже:

01 березня - в Прощену неділю єпископ Варсонофій очолить Божествену Літургію з Чином прощення у Свято-Троїцько-Михайлівському храмі м.Берегово 
( вул.Можайського-навпроти автостанції) .
у понеділок 02 березня єпископ Варсонофій очолить Велике Повечір’я з читанням Покаянного канону у Свято-Успенському  храмі м. Мукачево
( вул.Я.Мудрого,42 а). Початок  о 17.00 за к.ч.
У вівторок, 03 березня Велике Повечір’я з читанням канону Архіпастир служитиме у  храмі святого Іоана Предтечі міста Свалява (вул.Астолоша,24). Початок о 17.00 за к.ч.
В середу, 04 березня єпископ Варсонофій читатиме Покаянний канон у Спасо-Преображенському храмі м.Мукачево ( вул.І.Франка бічна). Початок о 18.00 за к.ч.
В четвер, 05 березня Його Преосвященство читатиме Покаянний канон у Спасо-Преображенському храмі м.Ужгород ( вул. Р.Шухевича,8 Б). Початок  о 18.00 за к.ч.
Запрошуємо усіх до спільної молитви.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ).

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: