четвер, 7 листопада 2019 р.

Відбулась капеланська поїздка єпископа Варсонофія на Донбас.

З благословення Блаженнійшого Епіфанія митрополита Київського і всієї України, та за погодженням з Високопреосвященнійшим Сергієм архієпископом Донецьким і Маріупольським, з 04 листопада 2019 р. розпочалась капеланська поїздка єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія на Донбас - в місце дислокації 128-ї ОГШБр. Разом з Його Преосвященством в даній поїздці перебували капелани та волонтери. Прибувши на Донбас Архіпастир очолив молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла в храмі святого Миколая Чудотворця м.Волноваха. Під час перебування на позиціях наших військових, Архіпастир передав їм необхідні речі, придбані на кошти меценатів: Народного депутата України Роберта Горвата, Кіш Михайла Михайловича, Карена Енокяна, парафії св.вмч.Катерини м.Хуст та її настоятеля протоієрея Ігора Пістуна та Спасо-Преображенської парафії м.Ужгород, та її настоятеля протоієрея Сергія Ємця - за що їм, від імені військових виголошується подяка. Також подяка виголошується голові благодійного фонду "Пам"ять і любов" Андрію Савчуку за наданий автотранспорт.
Під час перебування на Донбасі, єпископ Варсонофій провів робочу зустріч із командиром 128-ї ОГШБр полковником Коростельовим Євгенієм Володимировичем, та подарував йому ікону Покрови Пресвятої Богородиці. Також владика відвідав військових медиків, де очолив молебень за воїнів та  освятив автомобілі швидкої допомоги. На кожній позиції наші військові мали змогу поклонитись до ікони святого Миколая Чудотворця з часткою його нетлінних мощей, яку для душпастирської місії привіз з собою Його Преосвященство-єпископ Варсонофій.
07 листопада 2019 року, напередодні дня пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського (Мироточивого), великого воїна, який був зразком для інших воїнів, з благословення архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого в храмі св. Миколая Чудотворця м.Волноваха, Донецької області.Його Преосвященству співслужили: настрятель храму ігумен Макарій (Дядюсь), капелани Волинської та Закарпатської єпархій.За Божественною літургією були виголошені додаткові прохання за Державу нашу, воїнство наше, яке захищає кордони України від російського загарбника в зоні проведення ООС, волонтерів, сиріт та вдів, та за припинення війни на сході Вітчизни нашої. Завершилось богослужіння уставним многоліттям, а також Архіпастир звернувся до людей з повчальним словом, подарував на храм ікону святителя Миколая Чудотворця та подякував усім присутнім за спільне богослужіння, після якого люди мали можливість приложитись до ікони святителя Миколая Чудотворця з часткою його святих нетлінних мощів.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).




Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: