середу, 6 березня 2019 р.

АНОНС.Графік читання Покаянного канону в храмах Закарпатської єпархії УПЦ( ПЦУ) єпископом Варсонофієм.

11 березня 2019 року розпочинається Великий піст – період , коли ми говінням та молитвою зможемо здолати слабкості чи проблеми нашого життя. У дні Чотиридесятниці, всім нам, необхідно очистити  наші тіла й думки покаянням та  добрими справами, аби з чистим серцем та великою радістю з вдячністю Богу зустріти Великдень.

      У перші чотири дні Великого посту  читається особливий Покаянний канон, який вважається перлиною Православного Богослужіння , автором якого є святий преподобний Андрій Критський. Саме читанням цього розчуленого зову душі прп. Андрія  Матір-Церква відкриває нам ворота Святої Чотиридесятниці. У перші чотири дні Великого Посту цей канон ділиться на частини і читається на Великому повечір’ї, а на Утрені в четвер п’ятої седмиці читається повністю
За встановленою традицією цей канон завжди читає єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій у храмах Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( ПЦУ).
Отже, 10 березня - в Прощену неділю єпископ Варсонофій очолить Божествену Літургію з Чином прощення у Свято-троїцько-Михайлівському храмі м.Берегово 
( вул.Можайського) .
у понеділок 11 березня єпископ Варсонофій очолить Велике Повечір’я з читанням Покаянного канону у Спасо-Преображенсьому  храмі м. Мукачево
( вул.І.Франка бічна). Початок  о 17.00 за к.ч.
У вівторок, 12 березня Велике Повечір’я з читанням канону Архіпастир служитиме у Спасо-Преображенському храмі міста Ужгород (Лавріщева,8Б). Початок о 18.00 за к.ч.
В середу, 13 березня єпископ Варсонофій читатиме Покаянний канон у Свято-Троїцькому храмі міста Ужгород ( м-н "Шахта") . Початок о 17.00 за к.ч.
В четвер, 14 березня Його Преосвященство читатиме Покаянний канон у Свято-Успенському храмі м.Мукачево ( вул.Я.Мудрого, 42 а ).Початок  о 17.00 за к.ч.
Запрошуємо усіх до спільної молитви.
Прес-служба Закарпатської єпархії.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: