суботу, 2 березня 2019 р.

УЖГОРОД. Секретар Закарпатської єпархії прийняв участь у заходах з нагоди річниці створення Чопського прикордонного загону.


Сьогодні прикордонників Чопського загону вітали зі святом. 26 років тому, 1 березня 1993 року, Адміністрацією Держприкордонслужби було прийнято рішення про створення ОКПП «Закарпаття», яке у 2003 році реформували у власне Чопський прикордонний загін.
З нагоди річниці, персонал військової частини прийшли привітати представники місцевої влади та ветерани-прикордонники. На урочистій церемонії хвилиною мовчання вшанували пам’ять про побратимів, які загинули під час виконання військового обов’язку. 
До вітального слова долучилися начальник загону підполковник Юрій Михайлюк та мер міста Чоп Валерій Самардак.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Українського Православної Церкви (ПЦУ) Варсонофія, секретар Закарпатської єпархії, військовий капелан протоієрей Сергій Ємець звершив святковий молебень.
Під час урочистого шикування було проведено церемонію посвячення старшокласників Чопської загальноосвітньої школи у прикордонники. На знак приймання у прикордонну «родину» школярам-членам військово-патріотичної організації «Джура-прикордонник» вручили зелені берети. 
Для гостей свята влаштували захоплюючі показові виступи мобільного підрозділу. Прикордонники довели відмінну фізичну форму та підготовку, демонструючи порядок затримання правопорушників.
Також, з нагоди знаменної дати, найсумлінніших військовослужбовців та працівників частини відзначили нагородами за заслуги у справі охорони кордону. 
Керівник загону в урочистій обстановці вручив погони двом військовослужбовцям строкової служби, які отримали чергове звання «старший солдат». 
Після святкової програми усі військовослужбовці та працівники загону отримали вихідний.




















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: