субота, 24 листопада 2018 р.

УЖГОРОД.Єпископ Варсонофій під час поминальних заходів освятив монумент жертвам Голодомору 1932-1933 рр.

24 листопада 2018 року , в Ужгороді на набережній Незалежності відкрили і освятили монумент жертвам Голодомору. Участь у пам’ятному заході взяли керівництво області та міста Ужгород, автор скульптурної композиції Ігор Гречаник, представники дипломатичних установ, духовенство різних конфесій, військовослужбовці, керівники установ і відомств краю, громада обласного центру.
   – У цей важкий для України час, коли російські найманці на Сході країни вбивають наших співвітчизників, треба не забувати, що і морити голодом українців ретельно спланували саме у Кремлі, – зазначив у своїй промові голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
     Надзвичайно зворушливим і чуттєвим стало театралізоване втілення образу дитини-свідка страшних подій голодомору в Україні у виконанні вихованки Рахівського позашкільного закладу освіти із с. Костилівка Вікторії Волощук. Щирість дитини не лишила байдужим нікого з присутніх.
     Після промов керівництва області та міста відбулась поминальна міжконфесійна літія , яку очолив  єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , у співслужінні секретаря єпархії протоієрея Сергія Ємця та духовенства Ужгородського благочиння.Відтак духовенство , після поминальних молитов , освятили монумент "Свіча пам"яті". 

Вічна пам"ять загиблим від Голодоморів .

Прес-служба Закарпатської єпархії.
























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: