суботу, 25 листопада 2017 р.

Закарпатська єпархія УПЦ Київського Патріархату взяла участь у акції "16 Днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства".

Перечин – одне із 16 міст України, яке 24 листопада приєдналось до «Флешмобу міст» в рамках всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства».
Дана акція відбулась у м. Перечин 24 листопада 2017 року з ініціативи Благодійного фонду «Центр громадських ініціатив» за підтримки ПРООН в Україні у партнерстві з Перечинською міською радою та Перечинською РДА. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія , та на запрошення керівництва вищевказаного Благодійного фонду, від імені Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, участь в акції взяв настоятель Свято-Покровського храму міста Перечин протоієрей Андрій Валько.
У знак підтримки зменшення гендерно обумовленого насильства адмінбудинок Перечинської міської ради було підсвічено  помаранчевим кольором – який протягом останніх років використовується  у світі як символ світлого майбутнього, вільного від насильства  щодо жінок і дівчат.
З метою привернення уваги громадськості та органів влади  до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;  активізації партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства, підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства  з 2001 року в Україні  у період з 25 листопада до 10 грудня  проводиться Всеукраїнська акція «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства».
На підтримку цієї громадської ініціативи у 2017 році  проводиться кампанія Генерального секретаря ООН по боротьбі з насильством щодо жінок (UNіTE), яка  проходить під гаслом «Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство щодо жінок і дівчат».
Після флешмобу у приміщенні актової зали  Перечинської міської ради було проведено прес-брифінг, на якому голова правління БФ «Центр громадських ініціатив», депутат Закарпатської обласної ради Андрій Вишняк, представниця ПРООН в Україні Дар’я Гречко, Перечинський міський голова Іван Погоріляк та заступник голови Перечинської РДА Марина Чомоляк презентували цілий ряд заходів, що будуть проведені «Центром громадських ініціатив» за підтримки ПРООН в Україні у партнерстві з ЗЖГО «Веста», Перечиснкьою міською та Перечинською РДА протягом  наступних 16 днів не тільки у м. Перечин та районі, але  й у інших містах Закарпатської, Івано- Франківської та Чернівецької областей.

Інформація з сайту :  http://ci-center.org/
Прес-служба Закарпатської єпархії.








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: