четвер, 28 вересня 2017 р.

Хресту Твоєму поклоняємось Владико!Всенічне бдіння напередодні свята Воздвиження Хреста Господнього.

26 вересня 2017 року ,напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , з благословення митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа,  звершив всенічне бдіння з літією та Чином воздвиження Хреста у Хрестовоздвиженському храмі  Манявського чоловічого монастиря. Його Преосвященству співслужили : ігумен Феогност ( Бодоряк)-намісник монастиря та  братія Великого Скита.
Під час великого славослов’я владика виніс Святий Хрест на центр храму, де було звершено чин Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Примітка: Початково свято Воздвиження Хреста Господнього  встановлене Церквою на згадку про віднайдення Хреста Господнього у IV столітті. У VII столітті зі спомином про віднайдення Хреста була з’єднана інша подія – повернення древа Животворящого Хреста Господнього з перського полону. Це відбулося 14 вересня 628 року (27 вересня за новим стилем). Таким чином, в святі цього дня з’єдналися два спомини: про знайдення Хреста Господнього і про повернення його з полону. Крім цього, богослужбові тексти свята нагадують вірним про страждання і смерть Господа, які Він переніс на Хресті заради нашого спасіння. 






Прес-служба Закарпатської єпархії.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: