пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Єпископ Варсонофій з духовенством єпархії прийняли участь у заході, присвяченому загиблим закарпатським воїнам АТО.

04 листопада 2016 року в м.Ужгород , у приміщенні ПАДІЮНу відбувся вшанувальний захід, присвячений загиблим воїнам АТО. Закарпатських військовослужбовців, які полягли на війні за Україну, посмертно нагородили за патріотизм, хоробрість та відданість Батьківщині. Прийняв участь у заході керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій ( Руднік ) з представниками духовенства єпархії. Розпочали пам’ятне дійство із виконання державного гімну після чого відбулоь посмертне нагородження закарпатських бійців, які загинули, захищаючи цілісність держави.Загалом було нагороджено 17 закарпатських війсьовослужбовців. Посмертні нагороди організатори заходу вручали близьким померлих. Розчулили присутніх слова Калини Миколаївни, син якої, майор Постолакі "Апостол", героїчно загинув на війні. 
"Я дотепер чекаю і сподіваюсь, що він зателефонує і скаже, що все добре..." - сказала жінка.Також на сцену було запрошено волонтерів зі сходу, які всіляко допомагали армійцям 128-ї гірсько-піхотної бригади. Олександр Кононов разом із дружиною Вікторією за допомогу закарпатським військовим були вичислені російськими спецслужбами. Внаслідок цього чоловік став інвалідом 1 групи, проте це не зламало його бойовий дух. 
Єпископ  Варсонофій очолив  Літію за військовими, які відійшли у вічність. Разом з духовенством Закарпатської єпархії УПЦ КП молились священнослужителі Мукачівської греко-католицької єпархії.
Єпископ Варсонофій зазначив: «Ворог завжди воював проти нашого народу. В різних лицях: і в політичних, і церковних, і московсько-путінських. Тому що агресор не знає межі. Для того, щоб всіх укріпити у вірі, я хочу нагадати про подію, яка відбулася 14 жовтня цього року в місті Перечин. Під час Літії за спочилими закарпатськими воїнами заплакала ікона Христа Спасителя. Господь разом із нами співпереживає, тому Він на нашому боці, на боці тих, хто воює за Україну щодня. А якщо Він з нам, то хто проти нас?!»
Управління Закарпатської єпархії УПЦ КП висловлює співчуття усім рідним та близьким закарпатських військовослужовців, котрі не повернулись живими з зони АТО. Царство Небесне усім спочилим українським воїнам.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.










Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: