четвер, 17 листопада 2016 р.

Єпископ Варсонофій з духовенством єпархії освятили Хрест в м.Мукачево , на місці майбутнього будівництва храму, дитячих майданчиків та скверу для відпочинку сімей та літніх людей.

17 листопада 2016 року , керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , у співслужінні духовенства єпархії здійснили Чин освячення  та поставлення хреста на місці майбутнього будівництва храму, дитячих майданчиків та скверу для відпочинку сімей та літніх людей в місті Мукачево ( м-н Росвигово ).Довгоочікувана подія зібрала  для молитви  священників  та вірників УПЦ КП.  У свій час із відповідним листом-зверненням до міської влади , про виділення земельної ділянки під будівництво храму ,  звернувся  єпископ Варсонофій : тамтешня ділянка, вже протягом кількох років слугувала осередком зібрання різного роду сумнівних осіб та була у вкрай занедбаному стані. Сайт Закарпатської єпархії надавав можливість читачам прослідковувати події з очищення вищевказаної земельної ділянки від різного роду твердих побутових відходів. Для нагадування подаємо посилання світлин , про проведену роботу з очищення території : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=978523728895978&id=100002150814341 . Посадовці Мукачівської міської ради пішли назустріч, і  після усіх належно-отриманих рішень сесій міської ради , 16.09.2015 року Управління Закарпастької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату отримали Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права та отримали право постійного користування земельною ділянкою , розміром 0,4691 га в м.Мукачево , м-н Росвигово. Створення кожного православного храму це процес співтворчості людини з Богом. У церковному будівництві з"єднуються молитва, діяльні зусилля людей і промислительна дія волі Божої і Божої благодаті. Найвищим покликанням людини в земному житті є розумна справа – молитва. З видимих же справ людини провідним є створення дому молитви – храму Божого. І коли людина створює храми Божі, вона повертає собі втрачений Адамом при гріхопадінні стан співробітництва, співдіяння, співтворчості з Богом. Отже, створення кожного храму починалося з благословення Божого і з молитви. Молитва створює і удобрює ґрунт для майбутнього будинку молитви – храму. В давнину всі етапи будівництва і матеріали освячувалися святою водою з молебнями.
   По завершенні Чину освячення та поставлення Хреста, єпископ Варсонофій звернувся до присутніх священнослужителів та вірян з повчальним словом та подякував за спільну молитву.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: