понеділок, 12 вересня 2016 р.

Першосвятительський візит Патріарха Філарета в Закарпатську єпархію.

10-11 вересня 2016 року Святійший Патріарх Філарет здійснив архіпастирський візит на Закарпаття в м.Перечин.  Тут Святійший Владика освятив новоспоруджений храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці та звершив Божественну літургію.
На в’їзді в Ужгород  Його Святість зустріли та привітали : керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , представники Закарпатської ОДА та обласної ради , а  також  міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, духовенство та миряни. Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав молитву за Україну «Боже великий, єдиний».
11 вересня в день Усікновення глави Іоана Предтечі, Патріарх прибув в м.Перечин.
Біля входу до храму Святійшого Владику зустріла численна громада Перечина  та віряни Закарпаття, які прибули на Патріарше Богослужіння.














 Під час святкового Богослужіння Його Святості співслужили: Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній,митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій,архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, секретар єпархії митрофорний протоієрей Сергій Ємець , настоятель храму протоієрей Андрій Валько та духовенство Закарпатської єпархії..
За Богослужінням молилися прочани з різних куточківЗакарпатської єпархії, мешканці міста  Перечин, а також представники Закарпатської обласної державної адміністрації та обласної ради Ужгородський міський голова,Перечинський міський голова, Генеральний консул Словацької Республіки в м.Ужгород Янка Буріанова, Почесний консул Литовської Республіки в Ужгороді та Закарпатській області Віктор Гарапко, представники силових структур Закарпатського краю.
З повчальним словом, привітавши громаду зі святом, звернувся Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Філарет.
Після Богослужіння Святійший Патріарх Філарет очолив літію за спочилими військовослужбовцями та нагородив медалями "За жертовність і любов до України" : посмертно воїнів АТО Перечинщини, а також військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади, які приймали участь в бойових діях на сході україни в зоні АТО. Також церковними орденами та грамотами нагороджено благодійників, які найбільше спричинилися до спорудження храму Покрови Пресвятої Богородиці м.Перечин.
Насамкінець єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій  подякував Предстоятелю Київського Патріархату за архіпастирський візит на Закарпаття та подарував Патріарху просфору.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.




























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: