суботу, 17 вересня 2016 р.

Керуючий Закарпатською єпархією єпископ Варсонофій співслужив Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету на цілющому джерелі присілка Заглина (с. Монастирок) - місці чудесного явлення Божої Матері.

13 вересня 2016 року, в день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородицi, в рамках Першосвятительського візиту до Львівської єпархії, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Жовківське благочиння і звершив Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого на цілющому джерелі присілка Заглина (с. Монастирок) - місці чудесного явлення Божої Матері.
Це щорічне богослужіння відбувається в рамках Всеукраїнської Патріаршої прощі, що традиційно звершується до цього святого місця в день відпустового свята.
Цьогоріч на Патріаршу Літургію традиційно прибула велика кількість паломників - понад 10 тисяч вірян зі Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Київської та інших областей України.
За Божественною Літургією Його Святості співслужили запрошені на святкування архієреї : митрополит Львівський і Сокальський   Димитрій , Патріарший намісник Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, Високопреосвященний митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Високопреосвященні архієпископи Рівненський і Острозький Іларіон і Чернігівський і Ніжинський Євстратій, керуючий справами Київської Патріархії намісник Києво-Михайлівського Золотоверхого монастиря Високопреосвященний архієпископ Вишгородський Агапіт, Високопреосвященні архієпископи Дрогобицький і Самбірський Яків і Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, Преосвященні єпископи Дніпровський і Криворізький Симеон, Ужгородський і Закарпатський Варсонофій і Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії.
За богослужінням також молилося понад дві сотні священиків Львівської та сусідніх єпархій, що прибули на святкування, звершуючи духовну опіку над своїми парафіянами.
Окрім того участь у святковому богослужінні взяв представник архієпископа Мечислава Мокшицького Митрополита Львівського Римсько-Католицької Церкви о. Юзеф Легович, препозит Митрополичого Капітулу у Львові, декан Жовківського деканату.
У повному складі за Літургією молилися студенти Львівської духовної школи.
До Таїнств Сповіді та Святого Причастя приступили понад півтисячі вірян.
Після завершення Літургії Предстоятель виголосив проповідь.
Насамкінець Святійший Патріарх Філарет з архієреями та духовенством спустилися до цілющого джерела, проспівали молитву до Божої Матері "Царице моя Преблагая..." та скуштували джерельної води.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.




























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: