четвер, 1 вересня 2016 р.

Привітання керуючого Закарпатською єпархією єпископа Варсонофія з початком нового навчального року.



Шановні  представники навчальних закладів Закарпаття, викладачі,  студенти школярі , а також їх рідні і близькі !

  Сердечно вітаю усіх  з початком  цього навчального року та бажаю  щедрих Божих милостей і благословення на шляху реалізації Ваших благородних намірів.
     Освіта є важливим елементом у вихованні та зростанні кожної людини.
    Усі шляхи цього дня ведуть до навчальних закладів – садочків, шкіл , інститутів. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і безперечно визначальним у житті він стане для  першокласників, які тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде й для одинадцятикласників, яким згодом доведеться обирати  професію. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.
     Майбутнє нашого народу – в руках наших дітей та молоді, а тому їх навчання і виховання є надзвичайно відповідальним завданням. Вчителі та викладачі  пам'ятайте, що сьогодні Ви закладаєте фундамент під ту будівлю, яка «збудується» завтра , а Ви, їх вихованці, будьте сумлінними учнями, бо зараз навчання – це Ваша найбільша інвестиція у майбутнє. Знання треба здобувати постійною клопіткою працею. Час — це дорога річ. Шануйте його, використовуйте кожну хвилину. Будування рідного дому, якому  ім'я Україна, буде тривалим і міцним лише тоді, коли будуватиметься на міцних фундаментах Закону Божого .Батьки , як добрі християни мають подбати, щоб їхні діти отримували належну освіту і виховання. Це їхнє право ,як громадян і обов'язок ,як християн.
   Отож дорогі вчителі та учні,  хай Вам усім щастить в цій великій, важливій роботі. Нехай здійсняться всі Ваші творчі задуми. Наснаги Вам на весь новий навчальний рік.
     Нехай  Всемилостивий Господь благословить Вас усіх – і тих, хто навчає, і тих, хто навчається, - на добрі справи, наповнить Ваші серця добротою та мудрістю, а Пресвята Богородиця охороняє   від усякого зла .

                                                 З любов'ю у Христі
                                                     + Варсонофій
                               єпископ Ужгородський і Закарпатський
                 Української Православної Церкви Київського Патріархату

1 вересня 2016 року Божого 
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: