пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Делагація Київського Патріархату зустрілася з очільником Закарпатської області

У четвер, 5 лютого 2015 року, делегація Української Православної Церкви Київського Патріархату в складі Високопреосвященного Димитрія, митрополита Львівського та Сокальського, й Преосвященного Варсонофія, єпископа Ужгородського та Закарпатського, провела робочу зустріч із головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірко. Під час зустрічі очільнику області було предсталеного нового архієрея Київського Патріархату. 

«У нашій Церкві на Закарпатті виникли певні труднощі, на які ми оперативно відреагували. Робимо все все можливе для збереження тут миру та спокою. Нині на Закарпатті новий єпископ, якому просимо сприяти в його праці на користь Церкви та України», – звернувся до керівника ради митрополит Димитрій. 


Володимир Чубірко зазначив, що влада області веде активний діалог із усіма церковними громадами краю. «В нас створена Рада Церков, ми часто зустрічаємося з духовенством, знаємо про проблеми громад, які вони представляють, намагаємося їм допомагати. Головне для нас – міжконфесійний спокій. Закарпаття за цим показником стало взірцем для інших регіонів України», – зазначив керівник ради. 

Володимир Чубірко закликав представників Української Православної Церкви об’єднувати вірян та священиків, йти до людей із миром, максимально об’єднувати громади в цей складний час для України. Також Володимир Володимирович просив нового єпископа активізувати виховну роботу з підростаючим поколінням. 


У свою чергу, Преосвященний єпископ Варсонофій подякував представникам влади за щирий прийом і зауважив, що проводитиме в краї «політику відкритих обіймів». «Раніше я виконував послух секретаря Синодального Управління в справах молоді, та й надалі планую організовувати на Закарпатті молодіжні табори, в який вивчатимемо Слово Боже. Бо молодь – це майбутнє нації», – зазначив єпископ. 


Також владика Варсонофій повідомив, що планує створити благодійний фонд, який опікуватиметься дітьми, які залишилися без батьківського піклування. Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері. Обидві сторонни вивили бажання подальшої співпраці для спільної користі. 

Прес-служба Закарпатської єпархії








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: