пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Єпископ Варсонофій очолив богослужіння Неділі про митаря та фарисея

1 лютого 2015 року, в Неділю про митаря та фарисея, Преосвященний Варсонофій, єпископ Ужгородський та Закарпатський, очолив відправу Божественної літургії в Свято-Троїцько-Михайлівському Соборі м.Берегово. Архіпастирю Закарпаття співслужили настоятель собору протоєреїй Михаїл Савко, клірики єпархії - протоієрї Валерій Фозекош та Василій Бритвак. 

Під час богослужіння велика кількість парафіян приступила до святих Таїнств Покаяння та Євхаристії. По закінченні Літургії була прочитана молитва за волю України. 

Звертаючись до присутніх Преосвященний єпископ Варсонофій привітав усіх із першою підготовчою неділею до Великого посту наголосивши, що без правдивого покаяння, образ якого показує митар із Євангельського читання, не може бути жодного посту та спасіння душі. Бачення своїх гріхів – єдина можливість людині побачити Бога. Той, хто виконує лише зовнішні закони, не змінюючись внутрішньо, нічого корисного для себе не здобуває, але навпаки – лише даремно витрачає свої сили та час. Тому, підсумував єпископ Варсонофій, потрібно виконувати і зовнішні церковні правила, але на перше місце ставити власне покаяння та смирення. 

Закінчилось Богослужіння уставними многоліттями. 

Прес-служба Закарпатської єпархії







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: