середу, 24 квітня 2024 р.

Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ спільно з патрульними поліцейськими провели майстер-клас з розмальовування писанок для дітей ВПО


24 квітня 2024 року Патрульні поліцейські Закарпаття спільно з духовенством Закарпатської єпархії ПЦУ, а саме з єпископом Ужгородським і Закарпатським Варсонофієм та протоієреєм Сергієм Потюком, провели майстер-клас з розмальовування писанок для дітей ВПО, родини яких знайшли прихисток в Ужгороді. Правоохоронці спільно з священнослужителями розповіли дітям про звичаї та традиції святкування Великодня в нашому регіоні, про символ писанки і крашанки, про значення орнаментів на ній. Дітки зі задоволенням виводили кольорові візерунки та робили «іменні» писанки.

«Таким чином ми хотіли підтримати маленьких українців, які через активні бойові дії були змушені покинути свій дім, друзів, школу, відволікти їх від важких спогадів, створити передсвятковий настрій. Адже попереду – Великдень, який символізує перемогу життя над смертю, добра над злом. Сама писанка – це символ життя, безсмертя, відродження, любові і краси, добра та радості. Власне, відчуття захищеності – це те, що потребують наші діти війни якнайбільше. І найголовніше нагорода для нас – бачити, як дитячі серця знову наповнюються надією та вірою в краще»,- зазначив єпископ Варсонофій.
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ. 








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: