середу, 10 квітня 2024 р.

Архієреї ПЦУ звершили Чин оновлення єпархіального храму в м.Ужгород.

 


7 квітня 2024 року, в Неділю 3-тю Великого посту. Хрестопоклонну, під час відкриття реконструйованого єпархіального храму Православної Церкви України преподобного Амфілохія Почаївського, відбулося винесення для вшанування Хреста з часткою Животворчого Древа господнього та сертифіковану копію Туринської Плащаниці, освяченої біля оригіналу.
Сертифіковану точну копію Туринської Плащаниці, підтверджену Папським інститутом, привезли з Італії.Єпископу Варсонофію в цей день співслужили : єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, та запрошене духовенство.Під час богослужіння в храмі були присутні керівники Закарпатської області - Віктор Микита та Роман сарай, а також очільники силових правоохоронних структур області.
«Вперше в історії України Туринська Плащаниця безпрецедентно точної якості потрапила до України. Вперше в історії визнана папським хранителем Плащаниці. Саме полотно копії унікальне, оскільки 60 років одна компанія з Бергамо працювала над тим, щоб знайти і селекціонувати зерна того льону, який використовувався у виготовленні Плащаниці. Після того, як у 2020 році зібрали врожай, максимально дотримали технологію ткацтва, виготовлення волокна і тканини. Кожен етап робить копію надзвичайно цінною», – розповів ієрей Андрій Сусол, керівник інформаційного єпархіального відділу .
Під час літургії почесну варту біля копії Туринської Плащаниці несли військові Закарпатського ОТЦК та СП. Як сказав Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, Плащаниця буде в храмі до Великодньої суботи. А після Великодня ця копія поїде на фронт до 128-й бригади. У подальшому її виставлятимуть раз на рік.
По закінченню літургії Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій за дорученням митрополита Київського і всієї України Епіфанія  медаллю «Хрест Свободи», якою нагороджують за жертовне служіння задля збереження Божого Духу, свободи та незалежності, рад меценатів та благодійників храму.

Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.





















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: