субота, 26 серпня 2023 р.

ПЕРЕЧИН. Відбулось вшанування Чудотворної мироточивої ікони " Спас Мироточивий".



 26 серпня 2023 року, в Свято-Покровському храмі м.Перечин, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія відбулось святкове Богослужіння в честь вшанування та прославлення Чудотворної мироточивої ікони " Спас Мироточивий", яка зберігається в даному храмі.

До слова, 26 липня 2023 року, Священний Синод ПЦУ, розглянувши прохання єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія та висновок Синодальної комісії з питань канонізації святих, на своєму засіданні прийняв рішення № 26 " Про надання благословення на місцеве шанування  мироточивих ікон". Відтак було надано благословення на місцеве шанування в межах Закарпатської єпархії ікони " Спас Мироточивий", встановивши день святкування 1 жовтня ( нового стилю).

Богослужіння розпочалось з молебню перед початком усякого доброго діла, після чого Архіпастир зачитав історію появи даного образу в Перечинському  храмі Покрови Богородиці та рішення Священного Синоду ПЦУ щодо вшанування мироточивих ікон. Образ був винесений на тетрапод для належного його вшанування вірниками. Разом з вірянами та духовенством молились: Народний депутат України Іван Крулько,представники Закарпатської ОДА, силових та правоохоронних структур області.

Божествену літургію свт.Іоана Золотоустого очолив єпископ Варсонофій у співслужінні духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ. Під час Богослужіння духовенство палко молились за Українське військо та швидку його перемогу над російським окупантом. Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму, під час якого читались уривки зі святого Євангелія, а Архіпастир рясно окропляв вірників освяченою водою.По завершенню хресної ходи всі присутні приклонились перед святим образом, священники помазали вірян освяченим єлеєм та кожному роздали образки чудотворної ікони Спасителя.Завершилось святкування уставним многоліттям.

Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.















































































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: