пʼятниця, 21 липня 2023 р.

День народження Архіпастиря.


20 липня 2023 року, Преосвященний Варсонофій ( Руднік) єпископ Ужгородський і Закарпатський, молитовно відзначив свій День народження.
Цього дня Архіпастир очолив Божествену літургію святителя Іоана Золотоустого в Свято-Троїцько-Михайлівському храмі м.Берегово .
Його Преосвященству співслужили: в .о секретаря єпархіального управління протоієрей Михаїл Ягнюк, районні благочинні, та все єпархіальне духовенство
Вітальне слово Його Преосвященству від імені духовенства виголосив прот.Михаїл Ягнюк :

"

Ваше Преосвященство, дорогий наш Владико! В цей благословенний Богом день Вашого народження прийміть найщиріші і сердечні вітання від духовенства, і вірних нашої Закарпатської єпархії! Найбільшим даром, який Бог дає кожній людині, є людське життя. Разом із цим даром Творець дає кожній людині місію, сповнення якої є шлях до Царства Божого.
Зрозумівши, що “Господь благий, і лагідний, і многомилостивий до всіх, хто призиває Його” (Пс. 85:5), Ви забажали посвятити Спасителю своє життя - принесли монаші обітниці, та прийняли священичий сан. Це було початком Вашого духовного сходження…
Бачачи Вашу старанність, Господь зарахував Вас до наступників апостолів і судив Вам здійснювати архієрейське служіння, щедро обдарувавши безліччю талантів: простоти і мудрості; воістину батьківського довготерпіння; мудрого духовного наставництва. А також найдорожчим даром, який може дати Господь – даром Любові Христової.
Ваша багатогранна архіпастирська діяльність не обмежується тільки суто церковним служінням, як ми бачимо наглядно Вашу візитацію, яка тривала 5 днів по парафіям Рахівського благочиння, зустрічі з парафіянам та головами ОТГ. Вся наша Закарпатська єпархія бачить в особі Вашого святительства зразок чесного і послідовного громадського діяча, здатного в лукавому і мінливому світі завжди твердо висловлювати свою принципову позицію і неухильно слідувати їй. Це приклад того, що Ви попали в список впливових людей Срібного краю в унікальному проекті «Впливові люди Закарпаття ТОП-100». Ми бачимо у Вас дбайливого господаря і будівельника – це побудована прекрасна каплиця, в якій ведеться богослужіння, прекрасно йде в теперішній нелегкий час війни будівництво кафедрального собору і адмінбудинку. Ми бачимо у Вас дар адміністратора і ревного молитовника, богомудрого архіпастиря і доброго духовного батька. Це піклування про своїх парафіян, про воїнів - капеланом 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади якої Ви є. Сотні тон допомоги -Ви знайшли меценатів і передали воїнам – нашим дорогим захисникам нашої України, та Своїм парафіянам.
«Єпископ мотивує бійців бути сміливими і не боятися. Він підтримує кожного воїна, хто до нього звернеться. Робота капелана з військовими, ті слова, які він промовляє до бійців, сильніші й вищі, ніж кабінетна бюрократія. Люди знають і люблять єпископа Варсонофія за вміння спілкуватися, за ораторський дар, відвертість та іронічність. Але те, що на перший погляд здається природним талантом, насправді напрацьоване роками аби краще розуміти людей, аби знати, що і як радити, владика отримав чудову освіту. Єпископ не хвалиться і не рахує, скільком людям допоміг. Стримано говорить, що це робота, на яку його покликав Господь, вона потребує самовіддачі» - такими теплими і добрими словами презентували керуючого Закарпатською єпархію Владику Варсонофія, котрий увійшов до списків авторитетів та впливових осіб.
Кожен день Вашого служіння зміцнює нас, і, головне, приводить нових людей до Христа і до Церкви. Дивлячись на Ваш подвиг, ввірена Вам паства зміцнюється в єдності церковній, намагається перемагати спокуси і отримувати рясні дари Божої благодаті. Тож, дорогий наш Владико, прийміть найщиріші і найтепліші слова вітання. Нехай Господь пошле Своє благословення і допомогу на всі починання і труди Вашого нелегкого служіння і хай подасть Він мирну, світлу радість Вашому серцю, щоб благодать Божа незмінно зміцнювала і наповняла Ваші сили, духовні і тілесні, в тому високому служінні, на яке покликав Вас Христос Господь.
Від імені духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ- в.о. Секретаря єпархії - протоієрей Михаїл Ягнюк.
20 липня 2023 року Божого.

Архієрей подякувавши духовенству за вітання виголосив змістовну та повчальну проповідь та прийняв вітання від прихожан.

Пресслужба Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ).












































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: