понеділок, 17 квітня 2023 р.

Єпископ Варсонофій очолив Пасхальне богослужіння.

 


У ніч з 15 на 16 квітня 2023 року, Преосвященнійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив Пасхальну утреню, святкову Божественну літургію у єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород. Разом з Архіпастирем молилися  ієрей Олександр Владика, ієрей Іван Кенез, диякони Ігор та Зеновій Терлецькі.

Розпочалося богослужіння з Пасхальної полуношниці, яку відслужили духовенство храму на чолі з Архіпастирем.

 Під час цієї служби була занесена до вівтаря і покладена на престіл Плащаниця Спасителя. Після чого,  під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе» навколо храму був звершений Хресний хід, очолюваний єпископом Варсонофієм, та який  завершився перед вхідними дверима храму, де  пролунало: «Христос Воскрес!». Тут, на паперті Його Преосвященство  розпочав Пасхальну утреню, яка продовжилася вже у храмі.По завершенню утрені до храму керівником УПП Закарпаття Валерієм Найманом був доставлений Благодатний вогонь, який був доставлений з Єрусалиму.

Під час Літургії було виголошене Пасхальне послання Блаженнійшого Епіфанія митрополита київського і всієї України та Преосвященнійшого Варсонофія  єпископа Ужгородського і Закарпатського.

За богослужінням Архіпастир причастив вірників Святих Христових Таїн. Після Божественної літургії Його Преосвященство звершив освячення артоса, а також Великодніх пасок і інших страв, що були принесені вірянами для освячення.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).






























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: