неділю, 26 лютого 2023 р.

Єпископ Варсонофій очолив Літургію неділі сиропусної, прощеної.

 


26 лютого 2023 року, в неділю сиропусну , прощену, спомин Адамового вигнання з раю, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського звершив Літургію свт.Іоана Золотоустого.Його Преосвященству співслужили : протоієрей Ігор Войтович, диякони Ігор та Зеновій Терлецькі та Іван Кенез.За богослужінням була піднесена сугуба молитва за захисників Вітчизни,  про завершення війни та перемогу України.Цього дня , з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія були нагороджені : диякон Ігор Терлецький -правом носіння подвійного ораря та Володимир Ковальчин-медаллю " За жертовність і любов до України".

Після Літургії владика виголосив повчальну проповідь на тему євангельського читання, архієрей розповів про гріхопадіння Адама і вигнання його з Раю, про що згадує сьогодні Свята Церква та пояснив віруючим для чого ми повинні поститись.

Єпископ Варсонофій привітав прихожан з недільним днем, закликав простити один одному провини і образи та наділив усіх своїм архіпастирським благословенням. По завершенню Літургії відбувся Чин прощення.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).
























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: