четвер, 26 січня 2023 р.

УЖГОРОД. Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ звершили Чин похорону військового Андрія Жуковського.

 


26 січня 2023року, в Ужгороді попрощалися із ще одним захисником, який віддав життя за Україну, – молодшим сержантом Андрієм Жуковським.
Андрій Геннадійович Жуковський народився 11 лютого 1984 року в Ужгороді у сім’ї військовослужбовця. У 10 років втратив матір, тож виховував його тільки батько. Працював електрозварювальником, був одружений, разом із дружиною Наталією виховували сина Михайла.
Коли російський ворог прийшов в Україну з війною, пішов захищати Батьківщину, з честю та гідністю виконував свій обов’язок. Командир відділення 2 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмового батальйону військової частини А0224. Загинув 16 січня 2023 року на 39-му році життя під час виконання бойового завдання біля Мар’їнки на Донеччині.
Був добрим, чуйним і щирим, завжди приходив на допомогу, мав хороше почуття гумору – так кажуть про Андрія рідні та друзі.
Чин похорону відбувся на площі Народній біля пам’ятника Тарасу Шевченку.З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського ПЦУ, очолив відспівівання Секретар єпархії прот.Сергій Ємець, у співслужінні духовенства Ужгородського благочиння. Попрощатися із захисником, віддати йому шану прийшли містяни, рідні та близькі, військові, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець. Поховали Героя на Пагорбі Слави із усіма військовими почестями.
Схиляємо голови в журбі та розділяємо горе з рідними.
Вічна та світла пам'ять Герою…
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.


















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: