неділю, 28 серпня 2022 р.

В день Успіння Богоматері єпископ Варсонофій очолив святкову Літургію.

 


28 серпня 2022 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Преосвященніший Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський очолив Божественну літургію в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород.
Його Преосвященству співслужив благочинний храму протоієрей Ігор Войтович та диякони Зеновій Терлецький та Руслан Кочержук. За Богослужінням була піднесена сугуба молитва за  мир в Україні та за перемогу Українського війська над московськими окупантами.
Після Херувимської,  Преосвященніший владика  звершив Чин ієрейської хіротонії над дияконом Русланом Кочержуком. Після Євангелія владика звернувся до прихожан зі словом проповіді, у якій розповів історію свята Успіння Божої Матері та наголосив на великій участі Пресвятої Богородиці у ділі спасіння роду людського. Вітаючи зі святом Успіння Пречистої Діви, єпископ Варсонофій закликав усіх вірних чад Православної Церкви постійно звертатись до Пресвятої Богородиці у своїх молитвах та завжди просити молитовного покровительства й захисту для усіх вірних чад  Православної Церкви. Наостанок був звершений велелюдний хресний хід навколо храму з святою Плащаницею Владичиці Небесної та помазування освяченим на Гробі Господньому єлеєм усіх прихожан.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).






























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: