неділю, 3 квітня 2022 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія в четверту неділю Великого посту.Прп.Іоана Ліствичника.


03 квітня 2022 року, в четверту неділю Великого посту, прп.Іоана Ліствичника, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив Божествену літургію свт.Василія Великого в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород. Його Преосвященству співслужив клірик храму протоієрей Ігор Войтович.Духовенство сугубо молились до Бога за Українське військо та його перемогу над російським окупантом. Недільного дня храм був наповнений віруючими, багато з яких приступили до таїнства Сповіді та Причастя. На запричасному стиху проповідь виголосив Архіпастир.

У 4-ту неділю Великого посту Церква читає Євангеліє про оздоровлення, звільнення від влади злого духа хлопця, якого батько привів до Ісуса. Цією євангельською подією Церква пригадує нам, що час посту, це не тільки стриманість від їжі і забав, а це час духовної боротьби з власними гріхами, недоліками, стриманість передусім від гріхів, зріст у вірі, любові та молитві.

Після відпусту Літургії з повчальним словом до присутніх у храмі звернувся Владика, в якому розкрив присутнім у храмі паломникам суть сьогоднішнього недільного Євангелія.Після проповіді Архіпастир нагородив благодійника храму Шум"яцького Миколу Михайловича Церковною відзнакою-медаллю "За жертовність і любов до України".

Богослужіння завершилось уставним многоліття.

 

Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ.






























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: