суботу, 19 лютого 2022 р.

Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ вітає свого керуючого Архіпастиря з днем Тезоіменитства.


Духовенство  Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) висловлюють щирі слова привітань з нагоди дня тезоіменитсттва Єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія :

"Ваше Преосвященство! Дорогий владико! Від імені духовенства і віруючих нашої єпархії прийміть Ваше преосвященство щиросердечні вітання з нагоди тезоіменитства  та 7-ої річниці як Ви очолили Закарпатську єпархію.

        В цей день  ми збираємось,щоб з молитовою нагадати собі про той шлях до якого нас закликає Господь-“ Будьте святими". Досягнення святості в нашому житті людини можливе різними шляхами. Але особливу втіху і запоруку спасіння ми отримуємо через життя в Церкві – Боголюдському організмі, через участь у таїнстві із таїнств – Святій Євхаристії. Але на превеликий жаль в сучасному світі стається так, що не всі пастирі чи архіпастирі основою свого життя ставлять служіння Таїнству Христа. Для нашої єпархії є велика радість, оскільки Вам даний дар від Бога у служінні Йому. Ви любите Божественну Літургію і через Вас цієї любові може навчитися кожен із нас. Дійсно по-правді можемо сказати, що перебуваючи на Літургії, яку Ви очолюєте можна разом із апостолом Петром сказати: "Добре нам тут бути".

Мета нашого християнського  життя являти Христа людям, свідчити про Нього у всіх життєвих випадках та всіма способами. Нинішні обставини життя Церкви на Закарпатті ставлять перед вами багато різних викликів і ви умієте правильно зреагувати на всі заклики сьогодення. Вам в житті земному випала велика нагода -збудувати кафедральний собор! Багато років єпархія йшла до здійснення цієї мрії багатьох поколінь! Вас ніколи не побачимо в бездіяльності і даремному проводженні часу. Ви цінуєте час, який Вам дарував Господь і використовуєте із користю для інших.

          У вашій особі ми бачимо великого шанувальника людей літнього віку : після Церкви та єпархіальних справ на поважному місці знаходяться Ваші БАТЬКИ.Також Ви є мудрий керманич та наставник молодих.

            Бажаємо Вам, дорогий Владико, нескінченної благодатної допомоги Божої в нелегкій праці на ниві Христовій. Архіпастирське служіння – це тяжкий послух покладений на Вас , який потребує жертовної самовіддачі, яку Ви несете під молитовним покровом Святого Варсонофія Великого– Вашого небесного покровителя. Приклад непохитної вірності Христу цього славного святого нехай завжди зміцнює Вас у несінні архіпастирського служіння.

          Милостивий Спаситель, заступництвом Варсонофія Великого, нехай збереже Вас в міцності душевних і тілесних сил на довгі роки, посилаючи Свою рясну допомогу в трудах на благо Церкви Христової.

          Нехай всемилостивий Господь завжди допомагає Вам на шляху служіння Йому й ближнім, щедро обдаровуючи Вас здоров’ям, натхненням і силою, терпінням, смиренням і любов’ю. Заступництвом і молитвами святого Варсонофія нехай укріпить Вас у вірі, надії, любові й усіх чеснотах християнських. Бажаємо Вам всяких духовних і земних благ заради спасіння на многії і благії літа!Іс полла еті Деспота!"


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: