неділю, 16 травня 2021 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія у неділю жінок-мироносиць.

16 травня 2021 року, у третю неділю після Пасхи, Православна Церква Христова вшановує пам'ять святих жінок-мироносиць, Йосифа Аримафейського та Никодима.

У цей день єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив Божественну літургію у     Храмі св. вмч. Катерини м. Хуст. 

За богослужінням владиці співслужив настоятель храму протоієрей Ігор Пістун.

Після читання Євангелія єпископ Варсонофій звернувся до пастви з архіпастирським словом і розповів про подвиг мироносиць, та привітав жінок зі святом.

Під час богослужіння підносились особливі додаткові прохання за мир в Україні та за єдність Православ'я.

В кінці богослужіння наймолодші парафіяни - діти, привітали жінок з Днем матері та Днем жінок-мироносиць, після чого кожен з рук Архієрея отримав солодощі.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


































Над грецькими монастирями і церквами гордо майорить прапор Грецької православної церкви. На жовтому тлі зображений двоголовий орел, однією головою дивиться на схід, а інший - на захід. Багато хто вважає, що орел символізує міць і вплив, яке простягалося зі сходу на захід великої Візантійської імперії, а грецька церква взяла цю символіку, щоб нагадати всім прихильникам православної віри про важливість і значущість візантійського періоду в історії православ'я.





Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: