понеділок, 19 квітня 2021 р.

Єпископ Варсонофій очолив панахиду за вбитим воїном 128-ї ОГШБр Закарпаття Давидом Шартавою.

19 квітня 2021 року в приміщенні штабу військової частини А1556 м.Мукачево та в міжконфесійній каплиці на честь св.вмч. Димитрія Солунського цієї ж частини було відслужено Панахиду за невинно вбитим воїном 128-ї ОГШБр Закарпаття старшим солдаом Шартава Давидом Мурмановичем.

Поминальну літію очолив Преосвященний єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної Церкви України Варсонофій (Руднік)- капелан 128-ї ОГШБр Закарпаття. Керуючому Закарпатською єпархією співслужили: благочинний Мукачівського  благочиння прот. Віктор Худяк – капелан Мукачівського прикордонного загону, та ієрей. Андрій Алексєєв – представник МГКЄ, капелан 128-ї ОГШБр Закарпаття. 

Після заупокійної молитви Архієрей звернувся до присутніх військовослужбовців  зі словом, в якому наголосив на необхідності пам’ятати жертовний подвиг українських воїнів, та підносити молитви до Господа, щоб над Україною запанувало мирне небо.

Нагадаємо: 18  квітня 2021 року, в районі проведення операції об’єднаних сил, внаслідок підступних дій незаконних військових формувань, що підтримуються Російською Федерацією, загинув боєць 128 ОГШБр старший солдат Шартава Давід Мурманович.Ворог, в черговий раз, порушив всі домовленості та не  дотримався режиму тиші. Такі дії призвели до непоправних наслідків.

Царство Небесне спочилому воїну Давиду.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).














Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: