неділю, 14 лютого 2021 р.

Єпископ Варсонофій з архіпастирським візитом відвідав Свято-Успенську громаду ПЦУ с. Ділове.

Сьогодні, 14 лютого 2021 року, в неділю 36-ту після П'ятидесятниці, про Закхея, Керуючий Закарпатською Єпархією звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого в Свято-Успенському храмі с.Ділове Рахівського благочиння.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили священнослужителі Закарпатської єпархії ПЦУ.

На малому вході за заслуги перед Закарпатською єпархією, настоятеля храму ієрея Івана Андращука нагороджено правом носіння наперсного (жовтого) хреста.

Під час літургії була піднесена молитва про визволення від нашестя чужинців, а також всеукраїнська молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу.

На запричасному прот. Петро Кравець виголосив  проповідь на тему недільного зачала.

На завершення Літургії Його Преосвященство привітав усіх зі святою неділею, подарував Свято-Успенській громаді Святу Плащаницю, передав громаді копію Томосу про Автокефалію Православної Церкви України.

Для дітей недільної школи Владика подарував 3 упаковки дитячих Біблій для навчання.

З благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, єпископ Варсонофій нагородив Благословенною грамотою Свято-Успенську громаду с. Ділове.

Владика Варсонофій на сам кінець наділив усіх своїм архіпастирським благословенням.

Завершилось Богослужіння уставним многоліттям.

Довідково:  православна громада в селі Ділове ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від РПЦвУ до ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник і менша частина тих, хто був проти переходу. Тривали судові процеси, і тільки в лютому 2021 року громада ПЦУ отримала доступ у свій законний храм.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).







































































































































































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: