понеділок, 25 січня 2021 р.

Військовий капелан Закарпатської єпархії ПЦУ прочитав лекцію військовослужовцям.

25 січня 2021 року з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, капелан Закарпатської єпархії ПЦУ протоієрей Віктор Худяк, Мукачівський благочинний завітав до військовослужбовців в військове містечко в\ч А1556 м. Мукачево. Метою візиту була бесіда з особовим складом на тему протидій самогубствам та що таке самогубство з точки зору Церкви..

Під час розмови були розглянуті різні аспекти теми, починаючи з причин самогубства, умов, думок, внутрішнього світу людини та байдужості людей до проблем оточуючих. Також були приведені приклади з життя, церковних книг, алегоричних образів, філософічних розповідей та багато іншого.

Військовослужбовці серйозно поставились до тематики зустрічі та активно брали участь, щоб якнайкраще розібрати насущне питання. «Найчастіше людям байдуже на усі проблеми, поки це не торкнеться їхнього власного життя, – прокоментував військовослужбовець – І саме ця загальна байдужість приводить навіть найсильніших людей до непоправних помилок».

Наприкінці присутні поділились своїми враженнями, своїми історіями та подякували гостям за цікаву зустріч. «У житті кожної людини може статися якась трагедія, – зазначив капелан частини отець Віктор. – І нам важливо, щоб ці люди, не дивлячись на усі проблеми, пам’ятали, що вони не одинокі і що вихід завжди знайдеться».

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).










Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: