пʼятниця, 22 січня 2021 р.

Вітальне слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія в День Соборності України.

Український народ щорічно 22 січня святкує День Соборності України. В зв'язку з цим керуючий Закарпатською єпархією єпископ  Ужгородський і Закарпатський Варсонофій привітав усіх закарпатців:

Дорогі браття та сестри!

Україна – це земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки і кожен має її любити. У глибинному значенні слова «Україна» бачимо золото безмежних полів і бездонно сині зачаровані небеса. Складною була наша історія, бо нашу землю топтали орди чужинців, грабували її, а людей розділяли і ними володарювали та забирали у неволю. Українцям і нині доводиться відстоювати незалежність та соборність.

Щороку 22 січня український народ із вдячністю згадує тих героїв, які Словом Божим і тих патріотів, котрі багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз’єднання УНР й ЗНР, що відбулося в 1919 році. Офіційно День Соборності відзначається з 1999 року і нагадує кожному, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Щиро бажаю всім міцного здоров'я, злагоди в родинах, сил та натхнення, миру, успіхів та нових досягнень на благо рідного Закарпаття та України!

Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. 

З любов'ю у Христі,

+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
22.01.2021 р.Б. 
м.Мукачево


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: