неділю, 4 жовтня 2020 р.

Вітання Преосвященнійшого єпископа Варсонофія з Днем вчителя.

Сьогодні, 4 жовтня Україна відзначає День вчителя.

Преосвященніший Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський, та управління Закарпатської єпархії ПЦУ вітає вчителів з їх професійним святом Днем вчителя.

Дорогі у Христі! Сердечно вітаю вас з професійним святом - Днем вчителя!

Учитель - професія непроста. Вона вимагає від людини напруження всіх душевних і фізичних сил, особливо в наш нелегкий час, коли знецінюється все, що має сенс - людське життя і моральні закони. Сьогодні, на жаль, доводиться чути про те, що учні - вже не ті, що раніше: немає у них поваги до старших, інтересу до знань; відносини між педагогом і його підопічним стають схожими на відносини продавця і покупця. Однак головне завдання вчителя полягає якраз в тому, щоб саме виховати молоду людину, навчити її жити правильно, не здійснюючи непоправних помилок. Знання, безумовно, важливі, але навіщо вони, якщо немає розуміння того, що добре, а що погано?

Коли людина - якою б мовою вона не говорила - вимовляє слово «вчитель», вона відчуває (може бути, навіть несвідомо), що говорить про мудрість. Учителем в цьому сенсі може бути і вихователь дитячого садка, і шкільний педагог, і університетський викладач. А ще - священик. Історичні приклади показують, що педагог і священик - споріднені поняття. Про це я закликаю пам'ятати вас, дорогі друзі, і не забувати також про величезну і почесну відповідальності, яка лежить на ваших плечах.

Від щирого серця бажаю вам, шановні педагоги, здоров'я і успіхів у вашій нелегкій справі.

+ Варсонофій (Руднік) єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ ( ПЦУ) 04.10.2020 р.Б м.Ужгород




Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: