четвер, 15 жовтня 2020 р.

В Мукачеві вшанували пам'ять жертв політичних репресій та всіх борців за волю України.


15 жовтня 2020 року, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Мукачівський благочинний прот. Віктор Худяк та прот. Сергій Потюк, настоятель Свято-Успенського храму м. Мукачево, вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до Символічного Хреста – пам’ятника «Борцям за волю України».

У вшануванні взяли участь і Народні депутати України - Іванна Климпуш-Цинцадзе, та Ахтем Чийгоз біля Свято-Успенського храму м. Мукачева.

Для українців пам'ять про ці події – сумні та скорботні. Позаяк вшановули пам’ять усіх невинно убієнних, закатованих та замордованих, всіх, хто потрапив у лещата кривавої машини більшовицько-комуністичного режиму: розстріляну інтелігенцію, розкуркулених селян, закатованих патріотів, всіх, хто був ув’язнений у «таборах смерті» та засланий у далекі землі. В смертоносні обійми потрапляли всі, хто був носієм віри в українську незалежність, самодостатність та вірив у ідеї відродження. Знищували кожного, хто не корився політиці режиму та вчинив «найтяжчий злочин» – любив рідну землю.

Заради  збереження національної пам’яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, пам’ять про репресованих українців та їх біль потрібно передати наступним поколінням.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: