неділю, 18 жовтня 2020 р.

Звернення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (ПЦУ) щодо виборів в місцеві ради 25 жовтня 2020 року

 ЗВЕРНЕННЯ ЄПИСКОПА 
УЖГОРОДСЬКОГО І ЗАКАРПАТСЬКОГО
ВАРСОНОФІЯ
Української Православної Церкви (Православної Церкви України)
щодо виборів в місцеві ради 25 жовтня 2020 року


Дорогі браття та сестри!

   Незабаром місцеві вибори. Я хочу звернутися до всіх вас підійти до цього свідомого та добровільного вибору з великою відповідальністю. Я усіх закликаю: обов’язково прийти проголосувати й узяти участь у цих виборах. Я також заохочую йти до Божої правди, Божих заповідей, навіть якщо цей шлях буде тяжким, сповненим різного роду небезпек і випробувань. Не обираймо того, хто хоче сповнити наші приземлені людські, а й деколи низькі мрії. А йдемо за тим, хто нас веде дорогою Божих заповідей. Я хочу запросити всіх вас зрозуміти, що ваш вибір є важливим християнським духовним обов’язком
   Як ізраїльський народ мав спокусу повернутися назад до рабства, назад до Єгипту, назад до влади фараону, так само і ми маємо зараз вагання: йти вперед чи йти назад. Заклик, який скеровує до нас Господь, — є закликом йти вперед до свободи, ставати вільними та гідними.
   Особливо слід наголосити на моральній складовій виборів. Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей.
  Тому ми закликаємо кандидатів  та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, але і перед Богом, Який бачить все.
   Тож оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, здатністю впоратися із поставленими перед ними завданнями.

Бажаю всім мудрості від Господа та 
закликаємо на добрі справи Боже благословення!


+ Варсонофій (Руднік) єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ ( ПЦУ) 18.10.2020 р.Б м.Ужгород

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: