пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ взяли участь в урочистостях до 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Духовенство Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) сьогодні взяли участь в урочистостях до 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в обласному центрі Закарпаття на площі Народній.
Традиційно керівники області, міста, організацій та установ, дипломати, представники духовенства, громадськості взяли участь у покладанні квітів до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю.
Духовий оркестр викладачів та студентів музичного коледжу імені Дезидерія Задора (керівник – заслужений артист України Ференц Томич) виконав Державний гімн України, лунали також «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт». Літературну композицію з віршів відомого поета представила народна артистка України Лариса Білак, пісню «Зоре моя вечірняя» виконала викладачка Ужгородського інституту культури і мистецтв Марія Мартинюк.
До слова, як анонсували на урочистостях, у Закарпатському академічному українському обласному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв в понеділок, 9 березня, о 18.00 – прем'єра вистави про життя і творчість українського генія «Думи мої, думи…» у постановці народного артиста України Анатолія Філіппова.

ПРЕС-СЛУЖБА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: