четвер, 3 жовтня 2019 р.

Список Віфлиємської ікони Богородиці замироточив на Святій Землі.

Нещодавно паломники з Волині та Закарпаття взяли участь у прощі до Святої Землі. Проща до Ізраїлю, яку очолювали митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) та єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій ( Руднік)  тривала від 26 вересня до 2 жовтня 2019 року.
Під час паломництва “Дорогою Ісуса Христа” прочани відвідали знакові біблійні місця, святині Христові.
Паломникам із України Господь послав особливий знак, про який у соціальних мережах розповіла одна з очевидців чуда - матушка Лариса Савчук : “Рідні мої! Неймовірне чудо сталось на Святій Землі. В храмі гробниці Богородиці, де Єрусалимська ікона Божої Матері, під час Акафіста до Небесної Владичиці, в нашій групі, замироточила ікона Богородиці, з якою отець Павло обійшов всю Святу Землю”.
Отже для ясності: серед прочан до Ізраїлю, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Православної Церкви України Варсонофія, був і  ієрей Павло Михальчук - клірик Закарпатської єпархії, настоятель храму св. вмч. Параскеви - П`ятниці с. Сімер, який придбав список Віфлиємської Богородиці для свого храму. Священнослужитель прикладав даний образ до всіх святинь, які відвідував під час паломництва. І ось в гробниці Богородиці, біля чудотворного образу Єрусалимської Богоматері, список ікони Віфлиємької Пресвятої Владичиці замироточив. Це диво спостерігали десятки прочан та засвідчив митрополит Михаїл ( Зінкевич).
Найближчим часом з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, в храмі св. вмч. Параскеви - П`ятниці с. Сімер, дана ікона Богородиці буде виставлена для поклоніння вірянам, та   буде проведений молебень біля святині кліриками Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ) на чолі з Архіпастирем. 

Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: