пʼятницю, 9 серпня 2019 р.

Єпископ Варсонофій з архіпастирським візитом відвідав Свято-Пантелеймонівську парафію смт.Буштино.

09 серпня 2019 року, в день пам'яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофій  з архіпастирським візитом відвідав Свято-Пантелеймонівську парафію смт.Буштино, Тячівського благочиння, де очолив святкове богослужіння в честь Престольного празника. 
На паперті храму Архіпастиря зустрічали учні Недільної парафіяльної школи, які вручили Його Преосвященству запашний коровай. За Богослужінням єпископу співслужили: настоятель храму протоієрей Андрій Кравчук, Хустсько-Тячівський благочинний протоієрей Ігор Пістун, Рахівський благочинний протоієрей Віктор Білан та духовенство Тячівського благочиння.
Під час Божественної літургії були виголошені додаткові прохання за українське військо, яке захищає кордони України від російського агресора.
Після читання Святого Євангелія протоієрей Валерій Микитюк звернувся до пастви зі словом проповіді.
Після Літургії відбувся велелюдний хресний хід навколо храму, з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою, по завершенні якого єпископ Варсонофій звернувся до вірян з повчальним словом, та привітав настоятеля і громаду з престольним святом. 
У свою чергу протоієрей Андрій Кравчук подякував Архіпастирю за візит та очолену ним молитву та подарував просфору.
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.


Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).







































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: