суботу, 24 серпня 2019 р.

КИЇВ.Капелани Закарпатської єпархії ПЦУ взяли участь у Марші Захисників Батьківщини


В ініційованому громадськістю Марші Захисників Батьківщини, який відбувся 24 серпня 2019 року,  в День Незалежності, за різними оцінками взяло участь кілька десятків тисяч учасників, серед яких ветерани, родини військових, сироти та вдови війни, а також військові капелани Православної Церкви України.
Оргкомітет Маршу наголошує, що метою ходи є вшанування пам’яті всіх, хто віддав життя за незалежність України, висловлення поваги тим, хто продовжує її захищати, та нагадування суспільству, що війна за незалежність та територіальну цілісність нашої країни ще триває.
Учасники колони несли із собою в руках портрети загиблих воїнів. Таке містичне співпереживання загиблим зустріло бурхливі оплески з боку глядачів ходи, що стояли обабіч вулиць.
Рух колони учасників Маршу почався з вул. Володимирської і завершився на Михайлівській площі.
На запрошення ветеранських організацій окремою коробкою у багатотисячній колоні пройшлися військові священики Православної Церкви України, котрі перебувають на посадах капеланів у Збройних Силах України, Національній гвардії та Прикордонній службі.З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія , представляли Закарпатську єпархію на даному заході капелани Мукачівського та Чопського прикордонного загонів, а саме протоієрей Сергій Ємець та протоієрей Віктор Худяк.Також багато і тих капеланів, що на волонтерських засадах опікуються військовими. Всі ці священики в зеленому однострою з відповідними нашивками «СУВД», котрі вказують на їхню місію, не даремно займають місце серед ветеранів війни. Кожен капелан сам на власні очі бачив лихоліття на сході України, спричинені російською агресією. Ці непримітні священики буквально за руки виводили бійців з тих стресових ситуацій, якими переповнене життя посеред вибухів та розрухи. Тому й радіють наші славні капелани, що чують звідусіль сьогодні на свою адркесу вигуки «СЛАВА» і «ДЯКУЄМО».
Після закінчення офіційної частини Маршу колони військових ветеранів вулицею Михайлівською піднялися до Михайлівської площі, де відбулося вшанування пам’яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів та поминальною панахидою за полеглими в бою.

Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ.





















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: