четвер, 25 липня 2019 р.

Анонс для представників ЗМІ про зустріч чудотворних святинь

У суботу, 27 липня, у Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Руси-України делегація від материнської Церкви Константинополя привезе частинку Древа Хреста Господнього, мощі святого апостола Андрія Першозваного та освячену воду з Влахерненської Церкви Богородиці.
Запрошуємо представників ЗМІ зустріти чудотворні святині разом з нами.
27 липня, Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир
(вул. Трьохсвятительська, 8):

15:45 – зустріч святинь.
16:00 – молебень перед мощами та всенічне бдіння.
Заявки на акредитацію просимо залишати тут до 16:00 26 липня.
Додаткова інформація: 0960770706, прес-служба Київської Митрополії Православної Церкви України.
• Частинка Древа Хреста Господнього – це частинка Животворчого Хреста на якому було розіп’ято Господа нашого Ісуса Христа. Хрест Господній шанується тому, що на ньому були очищені гріхи всього людства і через Воскресіння із мертвих Розіп’ятий на Хресті подолав смерть. Животворчим він називається через дарування життя вічного після хресної смерті Ісуса Христа, а також через чудеса, що сталися при віднайдені Хреста.
• Мощі святого апостола Андрія Першозваного перебували у м. Патри (Греція) до 357 року, коли за наказом імператора Констянтина ІІ (337-261), сина Констянтина Великого, були перенесені до столиці Константинополя. 30-го березня вони були покладені у престіл храму Святих Апостолів.
• Храм Богородиці у Влахерні, звідки була привезена освячена вода, збудований імператрицею Пульхерією у проміжку 450 – 453 рр. У 1434 році, незадовго до падіння Константинополя, храм повністю згорів. Збереглося, однак, джерело у храмі. До 1867 року земля, де було джерело, належала туркам. Проте її вдалося купити православними греками, й над цим місцем була побудована нова Церква. Тип Богородиці Влахернської вже став відомий цілому християнському світові. На ньому Богородиця зображена в повний зріст. Вона звернена ликом до нас і молитовно тримає руки догори. На грудях у Богородиці медальйон, де зображений благословляючий Христос.
28 липня 2019 року мощі будуть за Божественною літургією у Святій Софії, сповнюючи благодаттю цей урочистий день. А після знову повернуться до Михайлівського монастиря, де перебуватимуть до 18:00 29 липня 2019 року.
Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ) 

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: